Expositie Corina Zuiderduin en cursisten van Stichting K&O

Expositie Dreaming Life in Bibliotheek Katwijk

Dat je met potlood mooi kunt tekenen weten veel mensen al. Maar dat je ook met gum prachtige effecten kunt krijgen, is minder bekend. Potlood en gum zijn dan ook volop gebruikt in de werken van de ‘Gummies’, cursisten van Volksuniversiteit K&O. De kunst hangt vanaf 12 januari in Bibliotheek Katwijk aan Zee. De expositie opent om 16.00 uur.

De Gummies

Gum kun je niet alleen gebruiken om onderliggende schetslijnen uit te wissen, maar je kunt er ook mee tekenen. “De cursisten zijn enthousiast aan de slag gegaan,” vertelt Corina Zuiderduin, docent tekenen bij de Volksuniversiteit. “Niet alleen potlood, pastel en inkt waren favoriete materialen, maar ook de gum. De gum was zelfs zo favoriet dat één van de cursisten de spontaan de naam voor de groep exposanten bedacht: ’De Gummies.’”

Dreaming Life

De werken hebben als onderwerp thema’s uit de wereld van de mens en dier. Een gezicht, een vrouw op een kruk, een Grieks beeld, een paars gespikkelde slak, een gestreepte vlinder; ze hebben allemaal iets dromerigs. ‘Dreaming life’ is dan ook de titel van deze nieuwe expositie in de bibliotheek.

Informatie

‘Dreaming life’ van De Gummies is vanaf 12 januari tot 1 maart te zien in de bibliotheek aan de Schelpendam tijdens de openingstijden.

 

Meivakantie

Wegens de meivakantie, van 22 April tot en met 3 Mei, is het K&O gebouw gesloten en vinden er dus geen cursussen plaats.

Meivakantie

K&O is wegens de meivakantie gesloten van 24 april tot en met 5 mei. Er zijn dan geen cursussen.

Vanaf 8 mei zijn we weer geopend. Het programma voor het nieuwe seizoen wordt begin juni op de website gepubliceerd.

In Memoriam Drs. Leen de Best, voorzitter Volksuniversiteit K&O Katwijk

Op vrijdag 3 maart jl. kregen wij het bericht dat onze voorzitter Leen de Best plotseling is overleden.

Leen heeft gedurende vele jaren bij Volksuniversiteit K&O Katwijk het voorzitterschap vervuld. Daarvoor was hij al betrokken bij K&O als secretaris en lid van de sectie cursussen. Naar buiten toe heeft Leen, mede door zijn enorme netwerk, K&O Katwijk op de kaart gezet. We verliezen in Leen een gastvrije en verbindende voorzitter die K&O Katwijk op een zo goed mogelijke wijze liet functioneren.

We zullen Leen enorm missen.

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van K&O Katwijk.

 

voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie, van 27 februari tot en met 3 maart, is het K&O gebouw gesloten en vinden er geen cursussen plaats.

Kerstvakantie

K&O is gesloten vanwege de kerstvakantie van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari. Wij wensen u fijne feestdagen! Graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Ierland reis

Klippen, cultuur en Kelten

Een Iers avontuur; een Katwijks initiatief

Elk jaar wordt er vanuit K&O Katwijk een reis georganiseerd. Ook in 2023 ligt er een mooie en niet-alledaagse bestemming in het verschiet: Ierland. Dit prachtige land is verdeeld in Noord-Ierland en de Republiek Ierland. Er worden prachtige kusten bezocht, èn de wereldberoemde Giant’s Causeway. Ook de steden Belfast en Derry met hun recente en roerige geschiedenis en het uitgestrekte nationale parkGlenveagh ontbreken niet. De gezellige stad Dublin, een bezoek aan de klippen van de Slieve League en een dagtocht naar het dunbevolkte eiland Inisheer staan eveneens op het programma.

De heen- en terugreis wordt per vliegtuig afgelegd (Amsterdam-Dublin v.v.) en ter plaatse wordt met een comfortabele touringcar gereisd.

Deskundige en ervaren Nederlandstalige reisleiding is aanwezig, zodat u optimaal van uw vakantie kunt genieten en veel wetenswaardigheden hoort.Natuurlijk worden de ANVR-voorwaarden en de SGR-garantieregeling gehanteerd. De reissom van deze 10-daagse reis (24-4 t/m 3-5-2023) bedraagt € 1.495 op basis van halfpension in 2-persoonskamers met privé faciliteiten in uitstekende hotels.Er zijn ook 1-persoonskamers beschikbaar.

 

Zin om mee te gaan of vragen over deze anders-dan-andere bestemming? Voor vrijblijvende informatie of een uitgebreide brochure kunt u contact opnemen met de organisator Mieneke Andeweg, via een e-mail naar amieneke@gmail.com of bel met 06 28647503 

Herfstvakantie gesloten

Vanwege de herfstvakantie is het K&O gebouw gesloten van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober. Er vinden dan ook geen cursussen plaats.

8 september Open Avond

OPEN AVOND 

Donderdag 8 september, van 19.00 – 21.00 uur bent u welkom in het K&O gebouw aan de Sluisweg. Vrijwilligers en docenten staan deze avond klaar om u informatie te geven over het nieuwe cursussen aanbod. Komt gerust even langs. De koffie en thee staan klaar !

Tekenles

Ook is er gelegenheid om een gratis tekenles te volgen bij de docente Tekenen/Schilderen. U hoeft niets mee te nemen, het nodige materiaal is aanwezig.

Fotografieles

De docente Fotografie geeft een foto les. Een gratis professionele blik op jouw foto’s of porfolio ? Kom dan naar deze fotobespreking. Ben je altijd benieuwd geweest hoe je je foto kan verbeteren ? En waarom juist die ene foto mensen raakt ? Soms zit het verschil in net iets anders kijken of een kleine aanpassing in de techniek.

Hoe neem je deel ?

Neem voor deze avond 6-12 foto’s mee of een portfolio. Liefst afgedrukt, digitaal kan ook.

 Informatie

Voor informatie kunt u bellen naar het kantoor van K&O, tel. 071-4016400 ( ma  t/m vr 9-12 u) Mailen kan ook : info@kenokatwijk.nl

Zomervakantie K&O

In verband met de zomervakantie is K&O gesloten van 9 juli t/m 14 augustus. Vanaf maandag 15 augustus is het kantoor weer open en kunt u hier terecht voor informatie over alle cursussen en  cultuur activiteiten. We wensen u een mooie zomer, graag tot ziens in het nieuwe seizoen!

 

Seizoen 2023/2024

Vanaf vandaag, 1 juni 2023, staat ons cursus- en cultuuraanbod op de website.

U kunt zich als cursist of bezoeker direct inschrijven!

Houd onze website, in de loop van het seizoen, in de gaten voor nieuw aanbod van cursussen en cultuur.

Bent u nog op zoek naar een bepaalde cursus, laat het ons weten!

Voorjaarsvakantie gesloten

Wegens de voorjaarsvakantie (28 februari – 4 maart) is het K&O gebouw gesloten en vinden er dus geen cursussen plaats.

Gratis parkeren

Tussen 1 oktober en 31 maart kunt u de eerste 2 uur GRATIS parkeren in de openbare parkeergarages en op de parkeerterreinen Noordduinen en Zuidduinen van Katwijk !

Registreer wel eerst uw kenteken bij de betaalautomaat of in uw parkeerapp. Dan worden de eerste 2 uur niet aan u berekend.

 

OPEN HUIS

WOENSDAGAVOND 8 SEPTEMBER houden we Open Huis.

Plaats : K&O gebouw aan de Sluisweg te Katwijk.

Tijd:  19:30 – 21:00 uur

 U bent van harte welkom !

De vrijwilligers en enige docenten van K&O zijn op deze avond aanwezig om u informatie

en eventueel uitleg te geven over de cursussen en workshops.

Schrijf in voor een cursus of leuke workshop !

Open Monumentendag 2021

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn ook dit jaar weer heel veel monumenten open voor publiek. En ook dit jaar zijn er weer verrassende nieuwe monumenten te bezoeken. De 35e editie vindt plaats op 11 en 12 september 2021.

K&O gebouw (Franse school)

Dit is een school voor het lager onderwijs, met bouwjaar 1883, naar ontwerp van J. van Woningh. De school werd in 1914 uitgebreid met hoektorens. Deze school staat bij de Katwijkers bekend als de ‘Franse’ school (de zogenaamde Burgersschool, hier werd in het begin van de vorige eeuw al onderwijs gegeven in talen, onder andere in de Franse taal). Ook de bekende kunstenaar- en schrijver Rien Poortvliet heeft hier op school gezeten.

Mee informatie kunt u vinden via deze link; Waar wil je naartoe?

Vervoer nodig? Katwijk Rijd(t) mee

Vervoer nodig om onze activiteiten, vooral overdag, te kunnen bezoeken;

Voor iedereen die actief mee wil doen aan de samenleving is er Katwijk Rijd(t) Mee. Vervoer vóór en dóór inwoners van Katwijk. U krijgt korting met de Wmo-pas. Rit bestellen? Bel op werkdagen tussen 9 en 13 uur naar 071-3031280. Per email ook bereikbaar via katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl of via deze LINK:  Katwijk Rijd(t) Mee

Vrijwilligers gezocht !

Vrijwilligers gezocht !

Werkt u graag met de computer ? Dan is deelname aan onze PR commissie wellicht iets voor u.  B.v. het ontwerpen van advertenties, onderhouden van onze website en/of Facebook.

K&O Katwijk is ook op zoek naar een vrijwilliger voor de Uit-De-Kunst-Bus.

Heeft u interesse ? Bel 071- 4016400 (ma. t/m vr. van 9.00-12.00) of mail naar info@kenokatwijk.nl

 

Protocol voor cursussen, poppentheater en concerten

CURSUSSEN

Een mondkapje is niet verplicht en er zal er ook niet gevraagd worden naar een coronapas. Wel vragen we u zich aan de basisregels te houden.
De basisregels: handen wassen, geen handen schudden, frisse lucht en vooral: thuisblijven en testen bij klachten blijven van kracht.
Cursisten en medewerkers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilig en prettig verloop van de cursussen. Volg daarom altijd aanwijzingen van onze medewerkers op en houd rekening met uw medecursisten.

POPPENTHEATER en CONCERTEN

Een mondkapje is niet verplicht en zal er ook niet gevraagd worden naar een coronapas. Wel vragen we u zich aan de basisregels te houden.
De basisregels:  handen wassen, geen handen schudden, frisse lucht en vooral: thuisblijven en testen bij klachten blijven van kracht.