Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona

We mogen weer open !!!!

Beste cursisten van K&O,

goed nieuws tijdens de persconferentie van 14 januari, we mogen weer OPEN !!! Maandag 17 januari gaan ALLE (fysieke) lessen van start, dus ook de avondlessen. U bent van harte welkom in ons gebouw aan de Sluisweg. Via de mail zullen alle cursisten persoonlijk op de hoogte worden gebracht.

 

 

Na de laatste persconferentie is duidelijk geworden dat de avondlockdown is verlengd tot in ieder geval 14 januari 2022.
De herstart van de avondcursussen zijn daardoor een week uitgesteld, en in afwachting van de volgende persconferentie, zullen de avondcursussen voorlopig starten op 17 januari 2022.

Per zondag 28 november gaat de avondlockdown in, hetgeen is afgekondigd tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdagavond. Deze is voorlopig gesteld voor 3 weken en duurt van 17.00 tot 5. 00 uur. Om deze reden heeft het bestuur van K&O besloten om de AVOND cursussen per maandag 29 november te stoppen t/m 24 december. Na de kerstvakantie hopen we vanaf maandag 10 januari weer open te gaan. De OCHTEND cursussen gaan gewoon door !
Wanneer er na de volgende persconferentie (14 december) nieuwe ontwikkelingen zijn en deze gevolgen hebben voor uw cursus, stellen we u tijdig op de hoogte !

 

Hopend u voldoende te hebben geïnformeerd,
namens het bestuur van K&O :

Heleen Kreft en Annie de Jong
(coördinatoren Sectie Cursussen)

 

Herfstvakantie gesloten

Wegens de herfstvakantie (18-22 oktober) is het K&O gebouw gesloten en vinden er dus geen cursussen plaats.

K&O gebouw gesloten

In verband met de zomervakantie is K&O gesloten van 16 juli t/m 27 augustus. Vanaf maandag 23 augustus is het kantoor echter weer open en kunt u hier terecht voor info over alle cursussen en de cultuur activiteiten.

 

OPEN HUIS

WOENSDAGAVOND 8 SEPTEMBER houden we Open Huis.

Plaats : K&O gebouw aan de Sluisweg te Katwijk.

Tijd:  19:30 – 21:00 uur

 U bent van harte welkom !

De vrijwilligers en enige docenten van K&O zijn op deze avond aanwezig om u informatie

en eventueel uitleg te geven over de cursussen en workshops.

Schrijf in voor een cursus of leuke workshop !

Open Monumentendag 2021

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn ook dit jaar weer heel veel monumenten open voor publiek. En ook dit jaar zijn er weer verrassende nieuwe monumenten te bezoeken. De 35e editie vindt plaats op 11 en 12 september 2021.

K&O gebouw (Franse school)

Dit is een school voor het lager onderwijs, met bouwjaar 1883, naar ontwerp van J. van Woningh. De school werd in 1914 uitgebreid met hoektorens. Deze school staat bij de Katwijkers bekend als de ‘Franse’ school (de zogenaamde Burgersschool, hier werd in het begin van de vorige eeuw al onderwijs gegeven in talen, onder andere in de Franse taal). Ook de bekende kunstenaar- en schrijver Rien Poortvliet heeft hier op school gezeten.

Mee informatie kunt u vinden via deze link; Waar wil je naartoe?

Vervoer nodig? Katwijk Rijd(t) mee

Vervoer nodig om onze activiteiten, vooral overdag, te kunnen bezoeken;

Voor iedereen die actief mee wil doen aan de samenleving is er Katwijk Rijd(t) Mee. Vervoer vóór en dóór inwoners van Katwijk. U krijgt korting met de Wmo-pas. Rit bestellen? Bel op werkdagen tussen 9 en 13 uur naar 071-3031280. Per email ook bereikbaar via katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl of via deze LINK:  Katwijk Rijd(t) Mee

Gratis parkeren

Tussen 1 oktober en 31 maart kunt u de eerste 2 uur GRATIS parkeren in de openbare parkeergarages en op de parkeerterreinen Noordduinen en Zuidduinen van Katwijk !

Registreer wel eerst uw kenteken bij de betaalautomaat of in uw parkeerapp. Dan worden de eerste 2 uur niet aan u berekend.

 

Vrijwilligers gezocht !

Vrijwilligers gezocht !

Werkt u graag met de computer ? Dan is deelname aan onze PR commissie wellicht iets voor u.  B.v. het ontwerpen van advertenties, onderhouden van onze website en/of Facebook.

K&O Katwijk is ook op zoek naar een vrijwilliger voor de Uit-De-Kunst-Bus.

Heeft u interesse ? Bel 071- 4016400 (ma. t/m vr. van 9.00-12.00) of mail naar info@kenokatwijk.nl

 

PROTOCOL CORONA voor CURSUSSEN, POPPENTHEATER en CONCERTEN

Tot en met 14 januari 2022 zijn alle activiteiten van K&O opgeschort!

 

 

CURSUSSEN

Vanaf 28 november 2021 gelden voor de CURSUSSEN van K&O Katwijk

 de volgende richtlijnen : 

Per zondag 28 november is de avondlockdown ingegaan, hetgeen is afgekondigd tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november. Deze is voorlopig gesteld voor 3 weken en duurt van 17.00 tot 5. 00 uur. Om deze reden heeft het bestuur van K&O besloten om de AVOND cursussen per maandag 29 november te stoppen t/m 24 december. Na de kerstvakantie hopen we vanaf maandag 10 januari weer volledig open te gaan.

Let op : DE OCHTEND CURSUSSEN GAAN GEWOON DOOR !!

Wanneer er na de volgende persconferentie (14 december) nieuwe ontwikkelingen zijn en deze gevolgen hebben voor uw cursus, stellen we u tijdig op de hoogte !

De onderstaande regels blijven van kracht :

Bij betreding van het gebouw en in de gang dient een mondkapje te worden gedragen.

 In de lokalen houden we (weer) de 1,5 meter afstand aan.

Een coronatoegangsbewijs is bij uw bezoek aan de Volksuniversiteit niet nodig. 

K&O Katwijk is bij deelname aan cursussen niet verplicht een coronatoegangsbewijs te vragen en doet dat dan ook niet, MET UITZONDERING VAN DE CURSUSSEN SPORT EN WELZIJN. (ingaande 22 november 2021)

Hoe u als cursist aan uw QR-code kunt komen is waarschijnlijk wel bekend, nl. door
1. uw vaccinatiebewijs te uploaden
2. uw herstelbewijs te uploaden (blijft half jaar geldig)
3. uw negatieve testresultaat te laten zien of downloaden (PCR = 72 uur geldig, Testen voor toegang=24 uur geldig)
Wie niet over een smartphone beschikt, kan een print van zijn/haar QR-code laten zien in combinatie met zijn/haar ID.

De basisregels (handen wassen, geen handen schudden, frisse lucht en vooral: thuisblijven en testen bij klachten) blijven van kracht.

Cursisten en medewerkers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilig en prettig verloop van de cursussen. Volg daarom altijd aanwijzingen van onze medewerkers op en houd rekening met uw medecursisten.

 

 

POPPENTHEATER en CONCERTEN

– 1,5 meter afstand
– mondkapje als u zich beweegt in de ruimte
– voor het bijwonen van een concert of voorstelling dienen personen vanaf 13 jaar een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs te tonen.
– u voelt zich op het moment van binnenkomst gezond (geen verkoudheidsklachten, verhoging/koorts, benauwdheid, reuk- of smaakverlies, hoesten).

Het toegangsbewijs kan zijn:
– een QR code, toonbaar via een mobiele telefoon
– een kopie van het door het RIVM uitgegeven toegangsbewijs, welke op onderstaande link is op te vragen en uit te printen.
https://coronacheck.nl/nl/print/