Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona

Kerstvakantie

K&O is gesloten vanwege de kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari. Wij wensen u fijne feestdagen! Graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Ierland reis

Klippen, cultuur en Kelten

Een Iers avontuur; een Katwijks initiatief

Elk jaar wordt er vanuit K&O Katwijk een reis georganiseerd. Ook in 2023 ligt er een mooie en niet-alledaagse bestemming in het verschiet: Ierland. Dit prachtige land is verdeeld in Noord-Ierland en de Republiek Ierland. Er worden prachtige kusten bezocht, èn de wereldberoemde Giant’s Causeway. Ook de steden Belfast en Derry met hun recente en roerige geschiedenis en het uitgestrekte nationale parkGlenveagh ontbreken niet. De gezellige stad Dublin, een bezoek aan de klippen van de Slieve League en een dagtocht naar het dunbevolkte eiland Inisheer staan eveneens op het programma.

De heen- en terugreis wordt per vliegtuig afgelegd (Amsterdam-Dublin v.v.) en ter plaatse wordt met een comfortabele touringcar gereisd.

Deskundige en ervaren Nederlandstalige reisleiding is aanwezig, zodat u optimaal van uw vakantie kunt genieten en veel wetenswaardigheden hoort.Natuurlijk worden de ANVR-voorwaarden en de SGR-garantieregeling gehanteerd. De reissom van deze 10-daagse reis (24-4 t/m 3-5-2023) bedraagt € 1.495 op basis van halfpension in 2-persoonskamers met privé faciliteiten in uitstekende hotels.Er zijn ook 1-persoonskamers beschikbaar.

 

Zin om mee te gaan of vragen over deze anders-dan-andere bestemming? Voor vrijblijvende informatie of een uitgebreide brochure kunt u contact opnemen met de organisator Mieneke Andeweg, via een e-mail naar amieneke@gmail.com of bel met 06 28647503 

Het Folk concert RED HERRING van 26 november gaat wegens omstandigheden niet door.

Herfstvakantie gesloten

Vanwege de herfstvakantie is het K&O gebouw gesloten van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober. Er vinden dan ook geen cursussen plaats.

8 september Open Avond

OPEN AVOND 

Donderdag 8 september, van 19.00 – 21.00 uur bent u welkom in het K&O gebouw aan de Sluisweg. Vrijwilligers en docenten staan deze avond klaar om u informatie te geven over het nieuwe cursussen aanbod. Komt gerust even langs. De koffie en thee staan klaar !

Tekenles

Ook is er gelegenheid om een gratis tekenles te volgen bij de docente Tekenen/Schilderen. U hoeft niets mee te nemen, het nodige materiaal is aanwezig.

Fotografieles

De docente Fotografie geeft een foto les. Een gratis professionele blik op jouw foto’s of porfolio ? Kom dan naar deze fotobespreking. Ben je altijd benieuwd geweest hoe je je foto kan verbeteren ? En waarom juist die ene foto mensen raakt ? Soms zit het verschil in net iets anders kijken of een kleine aanpassing in de techniek.

Hoe neem je deel ?

Neem voor deze avond 6-12 foto’s mee of een portfolio. Liefst afgedrukt, digitaal kan ook.

 Informatie

Voor informatie kunt u bellen naar het kantoor van K&O, tel. 071-4016400 ( ma  t/m vr 9-12 u) Mailen kan ook : info@kenokatwijk.nl

Zomervakantie K&O

In verband met de zomervakantie is K&O gesloten van 9 juli t/m 14 augustus. Vanaf maandag 15 augustus is het kantoor weer open en kunt u hier terecht voor informatie over alle cursussen en  cultuur activiteiten. We wensen u een mooie zomer, graag tot ziens in het nieuwe seizoen!

 

Buitenconcert Katwijk aan Zee

Dit concert wordt niet georganiseerd door Stichting K&O, maar is zeker een aanrader.

Buitenconcert Katwijk aan Zee!

Trio Rusanovski

Zondag 10 juli 2022

Wij zijn blij om Trio Rusanovsky te mogen ontvangen voor het eerste buitenconcert in het vernieuwde Amfitheater van de Universel Soefitempel.

Op nationaal en internationaal niveau, speelt dit familie trio al jaren samen in grote en kleine zalen. Zij zullen klassiek repertoire afwisselen met bekende volksliederen, tango’s, improvisatie en eigen composities. Zij presenteren een kleurrijk, levendig, melancholisch en emotioneel programma waarbij de viool, altviool, (piano) en gitaar in verschillende combinaties te horen zijn. Wat een passie!

Iedereen is welkom op deze verstillende, bijna inheemse plek zomaar in het midden van de Katwijkse duinen…

(bij slecht weer zal het concert binnen in de prachtige tempelzaal plaatsvinden).

Aanvang: Zondag 10 juli, 15:00 uur (inloop vanaf 14:15 met muziek in de tempelzaal).
Organisatie: Sounds of the Universel
Locatie: Universel Murat Hassil, Zuidduinseweg 5 Katwijk aan Zee
Aanmelden: Kaarten bestellen via tempelevents2@gmail.com.
Kosten: € 20,- inclusief pauzedrankje

 

Seizoen 2022/2023

Wij zijn zeer enthousiast over de nieuwe programmering voor het seizoen 2022/2023.

Ingaande 1 juni vindt u ons cursus- en cultuuraanbod op de website.

U kunt zich als cursist of bezoeker direct inschrijven !

Concert ‘Les Trois Muses’ op 26 maart in de Soefitempel, aanvang 20.15 uur

Bij elke bestelling via de website of kantoor ontvangt u een extra gratis kaart om een introducé mee te nemen.

Bij verkoop aan de zaal geldt deze actie niet.

Voorjaarsvakantie gesloten

Wegens de voorjaarsvakantie (28 februari – 4 maart) is het K&O gebouw gesloten en vinden er dus geen cursussen plaats.

Gratis parkeren

Tussen 1 oktober en 31 maart kunt u de eerste 2 uur GRATIS parkeren in de openbare parkeergarages en op de parkeerterreinen Noordduinen en Zuidduinen van Katwijk !

Registreer wel eerst uw kenteken bij de betaalautomaat of in uw parkeerapp. Dan worden de eerste 2 uur niet aan u berekend.

 

We mogen weer open !!!!

Beste cursisten van K&O,

Goed nieuws tijdens de persconferentie van 14 januari, we mogen weer OPEN !!! Maandag 17 januari gaan ALLE (fysieke) lessen van start, dus ook de avondlessen. U bent van harte welkom in ons gebouw aan de Sluisweg. Via de mail zullen alle cursisten persoonlijk op de hoogte worden gebracht.

Hopend u voldoende te hebben geïnformeerd,
namens het bestuur van K&O :

Heleen Kreft en Annie de Jong
(coördinatoren Sectie Cursussen)

 

OPEN HUIS

WOENSDAGAVOND 8 SEPTEMBER houden we Open Huis.

Plaats : K&O gebouw aan de Sluisweg te Katwijk.

Tijd:  19:30 – 21:00 uur

 U bent van harte welkom !

De vrijwilligers en enige docenten van K&O zijn op deze avond aanwezig om u informatie

en eventueel uitleg te geven over de cursussen en workshops.

Schrijf in voor een cursus of leuke workshop !

Open Monumentendag 2021

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn ook dit jaar weer heel veel monumenten open voor publiek. En ook dit jaar zijn er weer verrassende nieuwe monumenten te bezoeken. De 35e editie vindt plaats op 11 en 12 september 2021.

K&O gebouw (Franse school)

Dit is een school voor het lager onderwijs, met bouwjaar 1883, naar ontwerp van J. van Woningh. De school werd in 1914 uitgebreid met hoektorens. Deze school staat bij de Katwijkers bekend als de ‘Franse’ school (de zogenaamde Burgersschool, hier werd in het begin van de vorige eeuw al onderwijs gegeven in talen, onder andere in de Franse taal). Ook de bekende kunstenaar- en schrijver Rien Poortvliet heeft hier op school gezeten.

Mee informatie kunt u vinden via deze link; Waar wil je naartoe?

Vervoer nodig? Katwijk Rijd(t) mee

Vervoer nodig om onze activiteiten, vooral overdag, te kunnen bezoeken;

Voor iedereen die actief mee wil doen aan de samenleving is er Katwijk Rijd(t) Mee. Vervoer vóór en dóór inwoners van Katwijk. U krijgt korting met de Wmo-pas. Rit bestellen? Bel op werkdagen tussen 9 en 13 uur naar 071-3031280. Per email ook bereikbaar via katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl of via deze LINK:  Katwijk Rijd(t) Mee

Vrijwilligers gezocht !

Vrijwilligers gezocht !

Werkt u graag met de computer ? Dan is deelname aan onze PR commissie wellicht iets voor u.  B.v. het ontwerpen van advertenties, onderhouden van onze website en/of Facebook.

K&O Katwijk is ook op zoek naar een vrijwilliger voor de Uit-De-Kunst-Bus.

Heeft u interesse ? Bel 071- 4016400 (ma. t/m vr. van 9.00-12.00) of mail naar info@kenokatwijk.nl

 

Protocol voor cursussen, poppentheater en concerten

CURSUSSEN

Een mondkapje is niet verplicht en er zal er ook niet gevraagd worden naar een coronapas. Wel vragen we u zich aan de basisregels te houden.
De basisregels: handen wassen, geen handen schudden, frisse lucht en vooral: thuisblijven en testen bij klachten blijven van kracht.
Cursisten en medewerkers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilig en prettig verloop van de cursussen. Volg daarom altijd aanwijzingen van onze medewerkers op en houd rekening met uw medecursisten.

POPPENTHEATER en CONCERTEN

Een mondkapje is niet verplicht en zal er ook niet gevraagd worden naar een coronapas. Wel vragen we u zich aan de basisregels te houden.
De basisregels:  handen wassen, geen handen schudden, frisse lucht en vooral: thuisblijven en testen bij klachten blijven van kracht.