Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona
Reservering wachtlijst

Italiaans (lezen) Lettura Libri Italiani

Dit jaar beginnen we de cursus met het boek Borgo Sud van Donatella di Pietrantonio. Borgo Sud is de naam van een wijk in Pescara, waar het leven van twee zussen zich voornamelijk afspeelt. De twee zussen kennen wij al uit het boek ‘L’Arminuta’, van dezelfde schrijfster: dat boek hebben we het vorige cursusjaar gelezen.

Adriana en haar zus, de ikpersoon in het boek, zijn nu volwassen vrouwen, ieder met een grote en moeilijke liefde achter de rug. Maar ondanks al hun teleurstellingen en fouten blijven ze trouw aan hun zelf en ze blijven vooral elkaar helpen.

Het tweede boek, Resto qui, van Marco Balzano, brengt ons naar de bergen van Zuid Tirol: daar volgen we de geschiedenis van een dorp dat voor zijn overleven vecht: eerst Mussolini die Duits spreken aan de dorpelingen verbiedt, dan later ‘de’ dam waardoor huizen en straten van het dorp onder water komen te staan: alleen de kerktoren zal van het drama blijven getuigen, een drama dat we tot op de dag van vandaag met onze eigen ogen kunnen zien!

Lezen, gedeeltelijk in de klas en gedeeltelijk thuis, converseren, discussiëren en het behandelen van grammaticale onderwerpen (wanneer dat nodig is) zullen zich afwisselen.

De cursus is bedoeld voor degenen die de vier jaar taalcursussen en de drie jaar conversatie gevolgd hebben en het liefst het niveau B1 hebben gehaald.

 

 

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 22.240.01
Startdatum: 03/11/2022
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 9:30 - 12:00
Lessen: 20
Docent: M. Miglioli
Prijs: € 175
Bijzonderheden: LET OP ! Boeken aanschaffen na ontvangst deelnemersbewijs ! Borgo Sud van Donatella di Pietrantonio, ed. Einaudi, ISBN 978-88-06-24478-1; € 18 Resto qui van Marco Balzano, ed. Einaudi, ISBN 978-88-06-23741-7; € 18

Reservering wachtlijst

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! U gaat zich inschrijven voor de wachtlijst, wij kunnen uw deelname daarom niet garanderen. Bij een annulering of voldoende nieuwe inschrijvingen nemen wij contact met u op om de inschrijving te bevestigen.
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Inschrijving wachtlijst bevestigen