Reservering wachtlijst

Klein vaarbewijs deel 1

Cursus klein vaarbewijs deel I.

Een cursus voor schippers die al jaren varen, maar nog geen vaarbewijs hebben. Maar ook voor de aspirant schipper, die van plan is een boot aan te schaf­fen. Het klein vaarbewijs is o.a. verplicht voor snelle motorboten en schepen langer dan 15 meter. Klein vaarbewijs I geldt op de rivieren, de kanalen en de meren. Voor de zgn. “ruime vaarwateren” zoals het IJsselmeer en de Oosterschelde is er het klein vaarbewijs II.

De cursus wordt gegeven door Roel van Dijk uit Alphen a/d Rijn, al 25 jaar actief met nautische opleidingen, zoals het klein vaarbewijs en marifonie.

De cursus Klein Vaarbewijs deel I gaat over de verkeersregels, de betonning en borden, de veiligheid aan boord, het weer en het manoeuvreren. Eigenlijk moet elke watersporter kennis hebben van deze zaken, ongeacht of het schip nu wel of niet vaarbewijsplichtig is.

Het examen wordt afgenomen op een locatie van de Vamex, de examenorganisatie. Zoetermeer is de dichtstbijzijnde locatie.
Op de site www.vamex.nl staat alle informatie.

Algemene informatie

Cursusnummer: 18.309.02
Startdatum: 17/01/2019
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 22:00
Lessen: 6
Docent: R. van Dijk
Prijs: € 100
Bijzonderheden: Aan te schaffen lesboek na ontvangst deelnamebewijs : Cursusgeld is exclusief het examen en het cursusboek Leidraad voor het vaarbewijs van Richard Vooren, 11e druk (€ 19,95). ISBN : 9789064106361

Reservering wachtlijst

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.