Direct reserveren

Klein vaarbewijs deel 2

Cursus klein vaarbewijs deel II 

In september start de cursus klein vaarbewijs II. Wanneer het vaarbewijs noodzakelijk is, kan je op de meeste meren, kanalen en rivieren in Nederland volstaan met klein vaarbewijs I. Voor de Ooster- en Westerschelde, het Markermeer, IJmeer, Markermeer, IJsselmeer, de Waddenzee, Eems en Dollard heb je klein vaarbewijs deel II nodig. Dit zijn de zgn. ruime binnenwateren.

In deze cursus komt Het Scheepvaartreglement Westerschelde en enkele aanvullende bepalingen voor het Eems Dollardgebied aan bod. Het gaat over de getijdebeweging, meteo,  en vooral ook de navigatie.

Als je van Den Oever naar Vlieland wilt varen over de Waddenzee, waarmee krijg je dan allemaal te maken, waar moet ik rekening mee houden. Maar ook de oversteek van Enkhuizen naar de Friese wateren is anders dan een rondje Kaag. De GPS aflezen, kan bijna iedereen, maar waar gaat het dan over. Wat betekenen die getallen? Kortom een hele interessante cursus voor iedereen die verder wil varen dan de Hollandse Plassen of die meer wil weten hoe dat varen op de kaart in elkaar steekt.

De cursus bestaat uit 6 lesavonden. De cursusprijs is € 100,- Dit is exclusief cursusmateriaal en examen.

 

Cursusmateriaal:

 het lesboek Leidraad voor het vaarbewijs van Richard Vooren, 11e druk,  ISBN 9789064106361.

 een koersplotter of parallelliniaal

een passer

Algemene informatie

Cursusnummer: 18.309.01
Startdatum: 27/09/2018
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 22:00
Lessen: 6
Docent: R. van Dijk
Prijs: € 100
Bijzonderheden: Aan te schaffen lesboek na ontvangst deelnamebewijs : Cursusgeld is exclusief het examen en het cursusboek Leidraad voor het vaarbewijs van Richard Vooren, 11e druk (€ 19,95). ISBN : 9789064106361

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.