Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona
Direct reserveren

Mindfulness oktober

 

Mindfulness is eind jaren 70 ontwikkeld door microbioloog Jon Kabat-Zinn. Hij koppelde zijn kennis van oosterse meditatie technieken aan de westerse kennis van psychologie en ontwikkelde mindfulness training. De resultaten van zijn ‘Mindfulness Based Stress Reduction’-programma (mbsr) waren verrassend. Langzamerhand komt er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het echt werkt. Uit verschillend onderzoek blijkt dat een training in mindfulness positieve effecten heeft bij mensen met chronische pijn, angststoornissen, stress en slaapproblemen, en dat die effecten ook op de lange termijn aanhouden. Ook bij mensen zonder klachten kan mindfulness de kwaliteit van leven verbeteren.

In het dagelijks leven zijn we met onze gedachten vaak in het verleden of in de toekomst. Bij dingen die achter ons liggen, maar we bijvoorbeeld anders hadden willen aanpakken. Of we plannen alvast hoe we dingen willen gaan doen. En piekeren of het allemaal wel goed komt. En terwijl we deze dingen denken doen we tegelijkertijd iets anders. Bijvoorbeeld; tandenpoetsen, traplopen, in de bus zitten, douchen, uit het werk naar huis fietsen of een routineklus op het werk. We staan dan op de automatische piloot. Door middel van mindfulness training kun je leren de automatische piloot te herkennen en er mee om te gaan. Op den duur kan dat de volgende positieve effecten voor je hebben:

  • Beter omgaan met stressvolle situaties

  • Meer zelfvertrouwen

  • Minder piekeren

  • Meer genieten van het hier en nu..

  • Minder op de automatische piloot doen en daarom bewuster zijn van het hier en nu.

  • Betere concentratie, minder afleiding en meer focus.

  • Vergroting van de creativiteit doordat de automatische piloot uit is


De belangrijkste les die we kunnen leren: anders omgaan met onze problemen. I.p.v. automatisch te reageren zoals we dat altijd deden, leren we de situatie toe te laten zoals hij is en te antwoorden op de situatie op een andere manier.

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 21.505.01
Startdatum: 04/10/2021
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 21:00
Lessen: 8
Docent: A. Filiz
Prijs: € 89
Bijzonderheden: Het is in coronatijd aan te bevelen om een eigen yogamatje te gebruiken wat na afloop mee naar huis gaat. Indien men gebruik wil maken van de matjes van K&O, dient men vooraf en na afloop van de les het matje schoon te maken met de voorradige desinfectie. Eventueel gebruik van kussentje, kussenhoes, dekentje of badlaken, zelf van huis meenemen.

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
De inschrijving is gesloten.