Direct reserveren

Ontdek de wereld van de gedistilleerde drank

Gedistilleerd

Iedereen heeft wel natuurlijk wel eens gehoord van gin, whisky, cognac en wodka. Maar wist u dat dit slechts een kleine greep is uit de enorme hoeveelheid gedistilleerde dranken die er voorhanden zijn? En dat er binnen deze dranken enorm mooie en lekkere producten te koop zijn? Wat dacht u van een paar jaar op vat gerijpte tequila? Een lekkere kruidige aquavit? Een stevige moutwijnjenever? Of een met vele specerijen gemaakte chartreuse? In deze 2-daagse cursus nemen we u mee in de wereld van gedistilleerde dranken. We behandelen de vele aspecten die bij het distilleren aan de orde komen. We staan stil bij de verschillende soorten gedistilleerde drank, de kenmerken en uiteraard gaan we veel proeven: 12 drankjes per avond wel te verstaan.

Biografie:

Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is sindsdien aangestoken door het whiskyvirus, wat uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby is geworden. Via diverse opleidingen op drankgebied (wijn, gedistilleerd en liquoristenopleiding) heeft hij zich verder gespecialiseerd in de whisky (Schotse Malt Whiskycursus alsmede de International Islay Whisky School). Hij is lid van whiskyclubs in Haarlem en Utrecht, verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en het whiskyweekend Maltstock.

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 22.344.01
Startdatum: 09/05/2023
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19.00 - 22.00
Lessen: 2
Docent: P. van Bakel
Prijs: € 45
Bijzonderheden: € 39,50 te betalen aan docent

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.