Direct reserveren

Whisky proeverij, workshop

Whiskyproeverij : de basisbeginselen

Raak wegwijs in het overweldigende aanbod aan whisky’s en ontdek uw smaakvoorkeur tijdens onze whiskyproeverij. Whisky is er in vele soorten en maten: blended, single malt, pure malt, cask strength, grain, single cask en ga zo maar door. De drank komt uit vele landen, waaronder natuurlijk Schotland. Ook uit landen als Ierland, Japan, Nederland en India komen heerlijke whisky’s. Tijdens deze workshop komt u meer te weten over het proces van het maken van deze zogeheten godendrank. Elk onderdeel van het proces heeft invloed op de smaak van de uiteindelijke whisky. De smaken zijn eindeloos te variëren. We proeven zeven verschillende Schotse whisky’s tijdens de workshop, waartussen u grote verschillen zult opmerken."

Biografie:

Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is sindsdien aangestoken door het whiskyvirus, wat uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby is geworden. Via diverse opleidingen op drankgebied (wijn, gedistilleerd en liquoristenopleiding) heeft hij zich verder gespecialiseerd in de whisky (Schotse Malt Whiskycursus alsmede de International Islay Whisky School). Hij is lid van whiskyclubs in Haarlem en Utrecht, verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en het whiskyweekend Maltstock.

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 20.343.01
Startdatum: 26/11/2020
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 22:30
Lessen: 1
Docent: P. van Bakel
Prijs: € 25
Bijzonderheden: Extra kosten: € 12,50, te betalen aan de docent.

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.