Uw inschrijving wordt op dit moment verwerkt. Een ogenblik geduld alstublieft.

Algemene informatie

Nummer:18.100.01
Datum:06/10/2018
Tijden:20.15 uur
Locatie:Soefitempel
Prijs:€ 16

Direct bestellen

Voorletters:
Tussenvoegsel:
Achternaam:
Geslacht: Man Vrouw
Adres:
Postcode:
Plaats:
Telefoon thuis:
Nummer mobiel:
E-mail:
E-mail (nogmaals):
IBAN: uw internationale rekeningnummer
Iedereen heeft een internationale variant van zijn gewone rekeningnummer: het IBAN. Vanaf 1 februari 2014 kan alleen nog dit rekeningnummer worden gebruikt voor overschrijvingen en incasso's in euro's binnen Nederland én Europa. De huidige rekeningnummers kunt u dan niet meer gebruiken bij betalingen of voor incasso-opdrachten.
Rekeningnummer (IBAN):
BIC:
Op naam van:
Ik bestel
kaarten à € 16 totaal
Ik machtig K&O Katwijk om een eenmalig bedrag van € 16 van mijn rekening te incasseren.
Ik ga akkoord met de voorwaarden
Ik meld me graag aan voor de nieuwsbrief muziek (klassiek) van K&O Katwijk.

Van Swieten Society  

Mozartiade

Toen Mozart in 1781 in Wenen aankwam om daar het muzikale landschap voorgoed te veranderen was muziek nog een privilege voor de adel en het hof. Niet voor niets hengelde Mozart jarenlang naar de titel van Hofcomponist; uiteindelijk werd hij Kammercomponist, een mindere maar toch welkome titel. Maar Mozart was ook de eerste musicus die er in slaag de om zonder vaste betrekking helemaal in zijn eigen levensonderhoud te voorzien: hij was de succesvolste ZZP’er avant la lettre. Behalve zijn fabelachtige componeersnelheid – hij kon een compositie opschrijven terwijl hij een andere in zijn hoofd componeerde – begreep hij ook waar het publiek behoefte aan had. Zo wist hij de ene na de andere ‘tophit’ te componeren. In Mozarts woorden:” … de passages voor de kenner zijn zo geschreven dat ook de liefhebber er door wordt meegenomen, al weet hij niet waarom.”

 
Pianotrio in G KV 496
Duo voor viool en cello in C KV46d
Duo in Bes voor viool en altviool KV 424
Pianoconcert in G KV 415
Srijkkwartet in Es KV 428

 

De Van Swieten Society

De Van Swieten Society is één van Nederlands toonaangevende ensembles op het gebied van de oude muziek. Het is een flexibel ensemble gevormd door een vaste kern van musici onder leiding van fortepianist Bart van Oort. De kernbezetting van het ensemble bestaat uit Nederlandse topmusici die zich allen hebben bewezen als specialist op hun instrument. Ze bezetten ieder belangrijke posities in het Nederlandse muziekleven, zowel in de reguliere als in de oude muziekpraktijk. Verder geven wij ruimte en kansen aan jonge en veelbelovende musici om zich verder te ontplooien als deel van het ensemble.
Naast beroemde meesterwerken uit de periode tussen Bach en Mendelssohn spelen wij ook graag onbekendere werken van soms ten onrechte vergeten meesters. De juiste combinatie van deze muzikale ingrediënten leidt tot prachtige en verrassende programma’s met soms spectaculair ‘nieuw’ repertoire.
Wij treden regelmatig op in het buitenland en worden onze programma`s regelmatig opgenomen en uitgezonden door o.a. de KRO, de Radio Wereld Omroep en de Concertzender. In de afgelopen jaren hebben wij daarnaast tientallen cd`s opgenomen.

De kern van het ensemble bestaat uit Heleen Hulst en Sara de Corso (viool), Bernadette Verhagen (altviool) en Bart van Oort (fortepiano).

Print   Ga terug   Volledig agenda
Delen: