Direct reserveren

Fer Hakkaart, een poëtische realist

De Volksuniversiteit Leiderdorp, K&O Katwijk en K&O Oegstgeest organiseren gezamenlijk bezoeken aan musea die belangstellenden in staat stellen om zich beter te verdiepen in specifieke tentoonstellingen of collecties. De inschrijving vindt plaats via Volksuniversiteit Leiderdorp.

VOOR INSCHRIJVEN:  KLIK HIER

Het Katwijks Museum organiseert van 19 november 2019 t/m 8 februari 2020 een grote overzichtstentoonstelling van ruim 50 stukken van de bijna 80-jarige Leidse schilder, tekenaar en graficus Fer Hakkaart (1943), gemaakt vanaf 1960.


Hakkaart heeft een realistische schilderstijl, die eigenlijk in zijn lange kunstenaarschap nauwelijks is veranderd, al heeft hij enkele decennia geleden ook wel abstract-kubistisch werk gemaakt. Met zijn stijl beeldt hij alledaagse dingen af, zoals een picknick, een camping, een kermis, taferelen in het Leidse straat- en uitgaansleven. Hij is een moderne genreschilder, die vaak ‘voyeur van het volk’ wordt genoemd. Hij schildert toevallige ontmoetingen van twee of meer mensen en creëert daarbij een enigszins surrealistische sfeer die het schilderij een poëtische lading geeft. Of gezelschapsstukken van mensen in hun dagelijkse doen en laten, die niet lijken te werken maar wat rondhangen op hun camping, rondlopen op straat, zonder onderling gesprek, toevallige passanten.


Op de tentoonstelling is een geheel nieuwe documentaire over Fer Hakkaart te zien.

Algemene informatie

Nummer: 19.155.01
Datum: 17/01/2020
Tijd(en): lezing met museumbezoek van 2 uur , 10:30 - 12:00 uur
Locatie: Katwijks museum, Voorstraat 46 te Katwijk
Prijs: € 15,00

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Ik bestel kaarten á € .
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Reservering bevestigen