Klik hier voor het laatste nieuws over het Coronavirus
Direct reserveren

Het huis van Spinoza

De Volksuniversiteit Leiderdorp, K&O Katwijk en K&O Oegstgeest organiseren gezamenlijk bezoeken aan musea die belangstellenden in staat stellen om zich beter te verdiepen in specifieke tentoonstellingen of collecties. De inschrijving vindt plaats via Volksuniversiteit Leiderdorp.

VOOR INSCHRIJVEN:  KLIK HIER

In het monumentale Spinozahuis in Rijnsburg woonde van 1671 tot zijn dood de wereldberoemde filosoof Baruch Spinoza (1632 – 1677). Hij verhuisde naar dit huis nadat hij werd verbannen uit de Portugees-Joodse gemeenschap van Amsterdam. Die verbanning had hij te danken aan zijn radicale ideeën.

Tijdens een lezing van onze docent zult u meer te weten komen over deze radicale vrijdenker. Vervolgens zullen we het museum bezoeken. Het is authentiek ingericht en biedt daardoor een uitstekend beeld van Spinoza’s leven en ideeën. Het Spinozahuis is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, geschiedenis en wetenschap. Ze trok al veel bekende bewonderaars, waarvan Einstein waarschijnlijk de bekendste is. Treedt u in zijn voetsporen?

Algemene informatie

Nummer: 19.157.01
Datum: 06/04/2020
Tijd(en): 19:30 - 21:30 uur
Locatie: Spinozahuis, Spinozalaan 29 Rijnsburg
Prijs: € 17,50
Bijzonderheden: Rondleiding door Dhr. F.V. (Floris) Schleicher

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
De inschrijving is gesloten.