Direct reserveren

Museum Boerhaave.

In het voorjaar van 2019 organiseert het Rijksmuseum Boerhaave een tentoonstelling over zijn naamgever, de 18e eeuwse hoogleraar en medicus Herman Boerhaave (1668 – 1738). Herman Boerhaave was in zijn tijd één van de bekendste mannen van Europa. Hij was een alleskunner: arts, anatoom, botanicus, scheikundige, humanist en onderzoeker. Hij stond bekend als een uitstekende docent aan de universiteit en bekleedde als hoogleraar lange tijd drie van de vijf leerstoelen van de medische faculteit. Hij was ook rector magnificus van de Universiteit van Leiden en directeur van de Hortus botanicus Leiden. Met name de vergaande vernieuwing van het medisch onderwijs heeft zijn internationale faam bepaald.

Locatie                 Rijksmuseum Boerhaave
                              Lange Sint Agnietenstraat 10, Leiden

                              https://rijksmuseumboerhaave.nl

Algemene informatie

Nummer: 18.196.01
Datum: 15/03/2019
Tijd(en): 10.30-12.30 uur
Locatie: Museum Boerhaave,Lange Sint Agnietenstraat 10 te Leiden
Prijs: € 15
Bijzonderheden: lezing met rondleiding in het museum Boerhaave De prijs van dit museumbezoek is voor de rondleiding en exclusief vervoer naar en toegang tot het museum. Museumkaarthouders hebben gratis toegang. U dient zelf voor vervoer te zorgen

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.