Direct reserveren

Rijksmuseum van Oudheden,

Goden van Egypte

In oktober 2018 wordt in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een tentoonstelling over de goden van het oude Egypte geopend. Het verhaal van de Egyptische goden begint bij het scheppingsverhaal of liever bij de vele scheppingsverhalen, want elke regio in Egypte had zijn eigen schepper en scheppingsverhaal. Volgens de Egyptenaren was dat geen

probleem: de verhalen vulden elkaar aan. De schepping, door welke god dan ook, zorgde ervoor dat de wereld geordend werd. De Egyptenaren noemden deze orde Ma’at. Het was aan de goden en de farao om deze orde in stand te houden.

De belangrijkste goden van de Egyptenaren leefden in de hemel, zoals de zonnegod Re en zijn moeder, de hemelgodin Noet, of in de onderwereld, zoals de dodengod Osiris. Zij werden in grote tempels aanbeden, die alleen toegankelijk waren voor priesters. Voor de gewone mens waren er kleine goden, zoals de charmant dwerg Bes.

Van al deze goden zijn duizenden afbeeldingen gemaakt, die verspreid zijn geraakt over de hele wereld. Een deel daarvan, geleend uit beroemde Egyptische musea, wordt tijdens deze tentoonstelling bijeengebracht.

 

 

Algemene informatie

Nummer: 18.195.01
Datum: 01/02/2019
Tijd(en): 14.00-16.00 uur
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 30 te Leiden
Prijs: € 15
Bijzonderheden: De prijs van dit museumbezoek is voor de rondleiding en exclusief vervoer naar en toegang tot het museum. Museumkaarthouders hebben gratis toegang. U dient zelf voor vervoer te zorgen

Direct reserveren

Ik bestel kaarten á € 15,00.
Reservering bevestigen