Direct bestellen

Mitsuko Saruwatari

Mitsuko Saruwatari studeerde bij de School of Music in Tokyo en vervolgens bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarna verdiepte zij in Londen haar spel onder leiding van John Bingham. Tijdens haar studie won zij o.a. de eerste prijs van een muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto. Zij geeft regelmatig pianorecitals zowel in Japan als Europa.

Najaar 2016 heeft ze een CD met muziek van Schumann uitgebracht, die lovend ontvangen is. In 2017 gevolgd door een CD met monumentale pianostukken van Wilhelm Berger. Deze componist ten onrechte in de vergetelheid geraakt, want zijn muziek is echt geweldig en zijn stijl is van de late romantiek. Een 2e CD met werken van Berger komt in 2020 uit. In de Soefitempel speelt ze daar een voorproefje van. Mitsuko Saruwatari bewijst met haar briljante en gedegen vertolkingen, dat ze een getalenteerde pianiste is.

Uiteraard krijgt ook de muziek van Chopin, waarin zij zich gespecialiseerd heeft een plaats in het programma.

Programma:

Ludwig van Beethoven                Sonate in d moll op. 31nr. 2 ("Der Sturm")

Wilhelm Berger                             Introduktion und Fuge in g moll op. 42

Frédéric Chopin                             Nocturnes

Wilhelm Berger                             Variationen und Fuge über ein eigenes Thema in b moll op. 91

Algemene informatie

Nummer: 19.100.06
Datum: 15/02/2020
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 12
Bijzonderheden: Voor de jeugd tot 18 jaar is een beperkt aantal kaarten voor €6,- beschikbaar. Deze zijn alleen verkrijgbaar op het kantoor van K&O.

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.