Direct bestellen

Nachtlicht

Nachtlicht

Merel Vercammen – viool

Mike Boddé – piano, verteller

Sterre Konijn – zang

 

"Bij deze voorstelling zou ik het eigenlijk een compliment vinden als mensen slaperig worden."  – Mike Boddé

Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. Beleef hun dromen en hun nachtmerries.

Laat je meevoeren naar het moment waarop het onderbewuste spreekt, het moment dat creativiteit het licht vindt.

Luister naar nachtmuziek in het schemerduister; nachtelijke jazz, nachtelijke improvisaties en natuurlijk

‘nocturnes’: de nachtmuziek uit de klassieke wereld.

En hoe donker het ook wordt, de drie zorgen altijd dat er een vlammetje in de duisternis blijft branden; een nachtlampje van mooie muziek, de muziek van het nachtlicht.

De voorstelling Nachtlicht gaat over het moment waarop je niet helemaal wakker bent, als je bijna in slaapt valt of droomt, als je onderbewustzijn spreekt. Op dat moment ontstaan de meest creatieve ideeën en neem je de beste beslissingen (het Nobelprijs onderzoek van Daniel Kahneman en zijn populaire boek ‘Thinking Fast, Thinking Slow’ gaan hierover). Over je onderbewustzijn heb je geen controle, je kunt je dromen niet sturen. Je onderbewustzijn drijft op intuïtie, net als wanneer je improviseert in muziek, of ineens onverklaarbaar geroerd wordt door muziek. Merel, Sterre en Mike zijn zo gefascineerd door deze ongrijpbare toestand dat ze de handen ineen slaan voor een nieuwe voorstelling over de staat tussen wakker en slaap. Zij geven met dit programma het ongrijpbare vorm en brengen een theaterconcert dat net zo divers is als een droom: van mysterie tot nachtmerrie, van Debussy tot improvisatie, van Bach tot Nina Simone, met teksten van dichters als Ingrid Jonker over de nacht, slaap, droom en het onderbewustzijn.

Algemene informatie

Nummer: 19.100.03
Datum: 16/11/2019
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 18
Bijzonderheden: geen jeugdkaarten beschikbaar

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.