Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona
Direct bestellen

RIJKSKWARTET

Het Rijkskwartet is een strijkkwartet dat bestaat uit vier jonge musici die elkaar in 2019 leerden kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Laura Soeters (viool), Nata Roinishvili (viool), Ana Maria Sousa Castro (altviool) en Nathalie Flintrop (cello) besloten de krachten te bundelen. Ze spelen met veel enthousiasme en bouwen aan een klassiek repertoire met muziek van o.a. W.A. Mozart, M. Ravel, F. Mendelssohn en A. Dvorák, terwijl ze gecoacht worden door docenten als Dmitri Ferschtman, Pieter Wispelwey, Francien Schatborn, Peter Brunt, Mick Stirling, Maria Milstein en Johannes Leertouwer. In december 2021 speelde het Rijkskwartet zijn televisiedebuut op Podium Witteman. In juni 2022 gaan ze op tournee naar Portugal, waar ze concerten geven in Porto en Lissabon.

Programma:

• Dvorák Strijkkwartet nr. 12 in F majeur, opus 96 "Amerikaans"

In de zomer van 1893, na een jaar in Amerika te hebben doorgebracht, schreef Dvorák dit kwartet in iets meer dan twee weken. Dvorák verdedigde de schijnbare eenvoud van dit stuk, dat in een klassieke
vorm geschreven is: “Toen ik dit kwartet schreef wilde ik voor een keer iets schrijven dat heel melodieus en oprecht was. Papa Haydn bleef voor mijn ogen verschijnen.”

• Mozart Strijkkwartet nr. 14 in G majeur, K. 387

Toen Mozart in Wenen aankwam, had Joseph Haydn net de strijkkwartetten afgewerkt die hem later de naam ‘vader van het strijkkwartet‘ zouden geven. Zijn muziek was mateloos populair en viel ook bij Mozart ontzettend in de smaak. In december 1782 voltooide de jonge Amadeus deze compositie en droeg hij het als eerste van zes
kwartetten aan Haydn op. En niet zonder succes!

Zo worden twee kwartetten, geschreven aan andere kanten van de wereld en voltooid met ruim honderd jaar verschil, mooi met elkaar verbonden.

Algemene informatie

Nummer: 22.101.01
Datum: 24/09/2022
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 18

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Ik bestel kaarten á € 18,00.
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Bestelling bevestigen