Direct bestellen

De Toverviool

HET NEDERLANDS MARIONETTENTHEATER


Leeftijd     : 4-7 jaar

Prijs          : € 6,-

Zaalprijs   : € 7,-

Het 6de kaartje is gratis !

Boer Ole is erg ontevreden over zijn knecht Luie Wammes, die hem meer kost dan dat hij hem opbrengt. Als hij weer in slaap valt en Grietje de koe voor hem wil melken, ontslaat de boer Wammes. Grietje, die verliefd op Wammes is, is erg verdrietig en geeft hem een krentenbol, een appel en een muntstuk mee voor onderweg.

In de bergen ontmoet hij een oud bedelend vrouwtje. In zijn goedheid geeft Wammes haar zijn krentenbol, appel en het muntje. Dan verandert zij plotseling in een bergfee en mag Wammes drie wensen doen. Hij krijgt een viool, kan daar zomaar op spelen. Opgetogen probeert hij zijn viool uit en het blijkt dat hij mensen kan laten dansen, lachen, huilen, slapen of geven. Na veel omzwervingen en avonturen belandt hij uiteindelijk terug bij Grietje op de boerderij en loopt het uiteindelijk toch heel goed af met Wammes ......

Graf Franz von Pocci (1807-1876) was dichter, dramaturg, illustrator, muzikant, componist, auteur en poppenspeler. Hij schreef zo'n 40 poppenspelen voor het Münchener Marionettentheater, o.a. In 1868 Die Zaubergeige In 1935 werd van het stuk ook een opera gemaakt, gecomponeerd door Werner Egk. In 1936 maakte Bert Brugman De Toverviool voor handpoppen. Hiermee trad hij vele jaren op voor zowel kinderen als volwassenen. Zelf hebben wij het nooit gezien en hebben in alle vrijheid een nieuwe, eigen versie van het stuk gemaakt. De magie van muziek speelt een grote rol in het verhaal.

Algemene informatie

Nummer: 18.134.01
Datum: 17/04/2019
Tijd(en): 14.30 uur
Locatie: K&O gebouw, Sluisweg 16 te Katwijk
Prijs: € 6

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.