Direct reserveren

La Bohème van Puccini

De Uit-De-Kunst-Bus van K&O gaat op 

Woensdag 6 mei 2020 naar

La Bohème van Puccini

Music Hall & Opera van Odessa

in het Zuidstrandtheater te Scheveningen.

Liefde! Tragedie! Het meest pakkende liefdesverhaal ooit, de opera La Bohème van Giacomo Puccini, is helemaal terug. Music Hall Classics brengt het Italiaanse meesterwerk in een gloednieuwe enscenering voor het grote publiek. Ervaar waarom deze tragische romance over arme Parijse kunstenaars die zich verliezen in de liefde en kunst al generaties lang harten doet overlopen.

Giacomo Puccini (1858-1924) is bekend geworden als operacomponist. Gewoonlijk componeerde hij achter de piano in zijn huis aan het meer van Torre del Lago. Zijn eerste succes was Manon Lescaut (1893). Drie van zijn belangrijkste opera’s zijn: La Bohème (1896), Tosca (1900), Madame Butterfly (1904). Puccini stond met de onderwerpen van zijn opera’s dicht bij het alledaagse leven. Met deze vorm van componeren rekent men Puccini tot de stijl van het Verisme.

Eén van zijn allermooiste opera’s, La Bohème, wordt gekenmerkt door vrolijkheid tegenover dramatiek en prachtige melodieën. Het verhaal vertelt ons over de arme dichter Rodolfo die verliefd is op het naaistertje Mimi, die aan een dodelijke ziekte lijdt. Na een korte scheiding wordt het stel herenigd, maar sterft Mimi in de armen van haar Rodolfo.

Puccini baseerde zijn opera op Henri Murgers (1822 – 1861) boek Scènes de la vie de bohème. Over het leven van jonge, arme Parijse kunstenaars. De componist vormde in La Bohème alledaagse emoties om tot grote kunst.

Er zijn kaarten voor u gereserveerd op rij 9, rij 10 en rij 11 (1e rang).
Kosten: € 53,- p.p.( incl. bus, garderobe en pauzedrankje)
Inlichtingen: St. K&O Katwijk, Sluisweg 16 te Katwijk.
Tel: 071-4016400 (op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur)

Algemene informatie

Nummer: 19.174.01
Datum: 06/05/2020
Tijd(en): 20:00 uur
Locatie: Zuiderstrandtheater, Scheveningen
Prijs: € 53,00
Bijzonderheden: Er zijn kaarten voor u gereserveerd op rij 9, rij 10 en rij 11 (1e rang). Kosten: € 53,- p.p. (incl. bus, garderobe en pauzedrankje)

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.