Reservering wachtlijst

Hooggevoeligheid, van last naar kracht, workshop voor volwassenen

Workshop hooggevoeligheid van last naar kracht. Voor volwassenen.

Hoogsensitiviteit (hooggevoelighied) wordt steeds bekender. Je leest erover in tijdschriften, komt het tegen op internet… 15 – 20% van de mensen is hoogsensitief. Hoogsenstiviteit is geen stoornis, het is een karaktereigenschap. Het zenuwstelsel van hoogsensitieve personen reageert gevoeliger.

Vaak komen mensen er op oudere leeftijd achter dat ze hoogsensitief zijn. Ze lopen al hun leven lang tegen dingen aan en voelen zich vaak anders dan anderen.

Herken jij dit?

  • Je voelt emoties van anderen sterk aan, soms lijkt het alsof het jouw eigen emoties zijn.

  • Na een volle dag voel je je uitgeput en heb je behoefte aan rust.

  • Je bent gevoelig voor geluiden, geuren, smaken, felle lichten, synthetische verzorgingsproducten etc.

  • Jouw emoties kunnen heel intens zijn. Je kunt je heel verdrietig voelen en ook heel boos.

  • Je hebt een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel.

  • Je gaat vaak je eigen grenzen over om het voor anderen zo fijn mogelijk te maken. Je voelt vaak goed aan wat anderen nodig hebben (niet altijd ? we vullen ook dingen in!)

  • Je kunt heel lang nadenken over iets wat gebeurd is en ziet vaak allerlei verbanden die anderen niet zien.


Hoogsensitviteit voelt voor veel mensen aan als een last. Maar dat hoeft écht niet. Hoogsensitiviteit is een prachtige eigenschap. En als je leert omgaan met je gevoeligheid zal je het ook als een kracht gaan ervaren, dan ga je de mooie kanten aan jouw gevoeligheid ontdekken!

En doordat je jezelf en jouw gevoeligheid beter leert kennen, weet jij ook wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten. Om goed voor jezelf te zorgen.

En dat is wat we tijdens deze workshop gaan doen. We bespreken wat hoogsensitiviteit is en zetten de eerste stappen in wat jij er voor kunt doen om jouw gevoeligheid als kracht te gaan ervaren!

En daarnaast is het voor hoogsensitieve mensen vaak ook heel fijn om gelijkgestemden te ontmoeten. Ervaringen te delen en herkenning te vinden bij elkaar. Leuk om je te ontmoeten!

Algemene informatie

Cursusnummer: 22.355.04
Startdatum: 06/06/2023
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19.30 - 21.30
Lessen: 1
Docent: S. Veld
Prijs: € 17

Reservering wachtlijst

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.