Reservering wachtlijst

Ikebana introductiecursus

Een boeket gekocht of gekregen? Pak eens wat anders dan dezelfde vaas bovenop de kast! Als je de Ikebana introductiecursus volgt, weet je dat er veel meer mogelijk is met diezelfde bloemen.

Ikebana is een vorm van bloemsierkunst in Japan die ruim 600 jaar lang geschiedenis heeft .

Bij Ikebana wordt veel aandacht besteed aan de compositie van de bloemen. Over elk bloempje en steeltje wordt nagedacht, zodat het een perfecte balans creëert in de schaal. De bloemen worden door middel van zogenaamde kenzans op hun plek gehouden. Een kenzan is een klein spijkerbedje.

Er zijn verschillende stijlen in Ikebana. Elke stijl heeft zo zijn eigen regels en handvaten voor de compositie in de schaal.  Bij de introductiecursus leer je twee basisschikkingen.

 

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 23.625.01
Startdatum: 28/09/2023
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 21:30
Lessen: 3
Docent: N Suzuki
Prijs: € 80
Bijzonderheden: Cursusdata: 28/9, 2/11 en 23/11. Kosten materiaal: bloemen voor les 1 en 2, af te rekenen met de docent op de eerste les (ongeveer € 10 per les=€ 20). De kosten voor de kenzan (prikker/spijkerbedje waar de bloemen mee vast worden gezet) zijn inbegrepen in de cursusprijs. Zelf meenemen: - een tuin- of ikebana schaar - een of twee bakje/schalen (doorsnee 20-25cm, bijvoorbeeld ovenschaal, saladeschaal. Hoogte ongeveer tot 6cm) - tas of papier om bloemen naar thuis mee te nemen - een doekje - bij de laatste les zelf bloemen mee nemen.

Reservering wachtlijst

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! U gaat zich inschrijven voor de wachtlijst, wij kunnen uw deelname daarom niet garanderen. Bij een annulering of voldoende nieuwe inschrijvingen nemen wij contact met u op om de inschrijving te bevestigen.
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Inschrijving wachtlijst bevestigen