Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona
Direct reserveren

Kinderyoga

Mijn naam is Karin Wassink en ik ben al jaren werkzaam als leerkracht op de Nutsschool in Voorschoten.

In 2020 heb ik mijn diploma docent Kinderyoga behaald.

Kinderyoga is een speelse manier om lichaamsbewustwording te stimuleren. Door yoga leren de kinderen niet alleen te werken met hun hoofd, maar ook te voelen met hun lichaam.

In de zeven yogalessen behandel ik de belangrijkste knooppunten van energie in je lichaam. Het gaat in verhaalvorm over ‘Sammie’, een moedige sok, die zijn kleuren kwijt is. Hij gaat op reis om zijn kleuren terug te vinden. Eigenlijk ga ik samen met ‘Sammie’ en de kinderen op avontuur. Elke week komen we in een ander land terecht. We doen yoga oefeningen  die bij dat land horen. We gebruiken daar kaarten en passende attributen voor. We dansen, zingen, zijn creatief en sluiten de les af met een piepklein hapje.

Op een speelse manier wil ik de kinderen iets bijbrengen over chakra’s, hun lichaam, persoonlijke kracht en deugden zoals moed en doorzettingsvermogen.

Uiteindelijk kan yoga de weerbaarheid en zelfverzekerdheid van kinderen bevorderen. Ook werken kinderen door middel van yoga aan andere vaardigheden, zoals ‘samenwerken’ door samen een yogaoefening te doen, of ‘concentratie’ door de focus op een bepaalde houding. Ook minder directe vaardigheden als ‘positief denken’ en ‘visualisatie’ worden gestimuleerd door yoga. Het feit dat yoga niet prestatiegericht is, maakt het bovendien een mooie manier om te ontspannen.

De lessen worden in kleine groepen gegeven en zijn geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar.

Algemene informatie

Cursusnummer: 22.510.10
Startdatum: 01/02/2023
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 14.00 - 15.00
Lessen: 7
Docent: K Wassink
Prijs: € 60
Bijzonderheden: Handdoek meenemen en draag gemakkelijk zittende kleding. Lesdata: 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 8/3, 15/3 en 22/3. (les op 15/2 is nog niet zeker, wanneer deze datum vervalt komt 5 april daarvoor in de plaats)

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
De inschrijving is gesloten.