Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona
Direct reserveren

Therapeutische massage

Massage / therapeutische massage

Massage helpt lichaam en geest te ontspannen.

Deze cursus is een combinatie van de traditionele massage cursus en de therapeutische massage cursus.

Massage heeft betrekking op aanraken en aangeraakt worden. Alle handelingen hebben tot doel om de persoon te laten ontspannen, waardoor de aandacht van de dagelijkse beslommeringen wordt verdreven en een gevoel van welbehagen ontstaat.

Tijdens de cursus leren de deelnemers een aantal basistechnieken om een volledige massage te kunnen geven en maken zij kennis met diepe spier- en weefselmassage.

In deze cursus worden de basistechnieken gecombineerd met  therapeutische massage.
Therapeutische massage is gericht op het herstel van het lichaam. Na een blessure, zenuwbeknelling, operatie of bij chronische pijn werkt deze vorm van massage helend.
De meest voorkomende klachten komen aan de orde.  Zoals rugklachten,  heup en been/voet problemen, nek en schouder en arm/hand problemen. Afgeleide pijn en uitstralingspijn. Telkens wordt daarbij de juiste aanpak uitgelegd en voorgedaan om vervolgens  de handgrepen bij elkaar te oefenen.


Enige kennis van het menselijk lichaam enerzijds en handvaardigheid anderzijds wordt aanbevolen. Summier wordt anatomie en fysiologie behandeld. Zowel beginners als mensen met massage ervaring zijn welkom.

 

 

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 22.503.02
Startdatum: 19/01/2023
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 21:30
Lessen: 6
Docent: M. v Loon
Prijs: € 85
Bijzonderheden: Zelf meenemen: grote handdoek en massageolie. cursusmap voor € 8,-te verkrijgen en betalen bij docente. Draag makkelijk zittende kleding. Data: 19 jan., 2 en 16 feb., 9 en 23 maart, 6 april.

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Reservering bevestigen