Reservering wachtlijst

Vinologie Spaanse wijnen wit en rood, workshop

Beste wijnliefhebbers,

Zeker in noordwesten van Spanje worden sublieme witte wijnen gemaakt van de minder bekende druivenrassen Treixadura, Godello en Albariño.
Voor de rode wijnen van de druivenrassen Tempranillo en Mencia zijn het de herkomstgebieden Rioja, Ribera del Duero en Bierzo die de hoogste kwaliteit bieden.
In de workshop maak je kennis met drie heerlijke witte en drie heerlijke rode wijnen uit Rueda, Bierzo en Rías Baixas van genoemde Spaanse druivenrassen. Uiteraard krijg je informatie over de herkomstgebieden en hun producenten.
Een unieke kans om de kwaliteit van Spaanse te beoordelen.

Proeflijst

WIT
Ramón do Casar - Ribeiro DO - Treixadura € 17,20
Citroengele wijn met in de geur anijs, perzik, abrikoos en brioche. De smaak is vol ensoepel met geel fruit en knisperend frisse zuren. Zalvende afdronk met spanning en finesse.

Bodegas Forjas del Salnés Rías Baixas Leirana Albariño 2022 € 19,60
Frisse, krachtige droge witte wijn met een fraai aroma van rijpe appel en meloen. De smaak is vol, rond, aromatisch en eindigt met een lange, aanhoudende afdronk.

Bodegas Raúl Pérez - Bierzo DO - Ultreia Godello 2021 € 21,90
Fraaie droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, meloen, amandel en licht eiken in de geur. De smaak zet fris en krachtig in en eindigt met een lange en sappige aromatische afdronk.

ROOD
Rioja DOC - Viña del Lentisco - Villota Selvanevada Tinto 2021 € 15,60 Geur van rode bes, kers, pruim, laurier en cederhout. De smaak is vol, sappig met donkerfruit en de middellange afdronk met peper en toast.

Bodegas Raúl Pérez - Bierzo DO - Ultreia Saint Jacques Meníca 2021      € 16,95 Dieprode kleur, in de geur verse kersen. De smaak is fris, sappig met veel fruit in de afdronk.

Bodegas Antídoto - Ribera del Duero  2022 € 19,50
Dieprode kleur met paarse gloed, in de geur braam, pruim en fraai eiken, vol in smaak, de afdronk is romig, kruidig en lang.

contact: Chiel Kuiper 06 27 49 46 67 email sonjaenchiel@ziggo.nl

 

 

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 23.348.06
Startdatum: 10/04/2024
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:30 - 21:30
Lessen: 1
Docent: Ch. Kuiper
Prijs: € 17
Bijzonderheden: Bijdrage voor de wijnen € 15.- p.p. op de avond contant te voldoen.

Reservering wachtlijst

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! U gaat zich inschrijven voor de wachtlijst, wij kunnen uw deelname daarom niet garanderen. Bij een annulering of voldoende nieuwe inschrijvingen nemen wij contact met u op om de inschrijving te bevestigen.
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Inschrijving wachtlijst bevestigen