Direct reserveren

Whiskey de wereld in, workshop

Whisky de wereld in

Tijdens deze whiskyproeverij ontdekt u whisky's die u normaal gesproken niet zo snel zult proeven! Schotland is de bakermat van de whisky, maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. Denk aan landen als Ierland, Japan en Nederland; maar ook een land als Zweden is in opkomst. In deze workshop proeven we acht karakteristieke whisky's afkomstig uit acht verschillende landen. Bij elke whisky staan we stil bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst. U zult zien dat dit leidt tot een grote mate van variëteit. Deze cursus is een vervolg op de basiscursus. We zullen dieper ingaan op een aantal aspecten van de whiskyproductie. Als u de basiscursus heeft gevolgd, is dat uiteraard een mooi begin. Heeft u dat niet, dan is dat ook geen probleem.

We praten u gedurende de avond helemaal bij.

Biografie:

Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is sindsdien aangestoken door het whiskyvirus, wat uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby is geworden. Via diverse opleidingen op drankgebied (wijn, gedistilleerd en liquoristenopleiding) heeft hij zich verder gespecialiseerd in de whisky (Schotse Malt Whiskycursus alsmede de International Islay Whisky School). Hij is lid van whiskyclubs in Haarlem en Utrecht, verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en het whiskyweekend Maltstock.

 

Algemene informatie

Cursusnummer: 22.343.02
Startdatum: 13/12/2022
Locatie: Sluisweg 16
Tijden: 19:00 - 22:00
Lessen: 1
Docent: P. van Bakel
Prijs: € 25
Bijzonderheden: Extra kosten: € 17,50, te betalen aan de docent.

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.