Direct reserveren

Het dagelijks leven in Egypte

De Volksuniversiteit Leiderdorp, K&O Katwijk en K&O Oegstgeest organiseren gezamenlijk bezoeken aan musea die belangstellenden in staat stellen om zich beter te verdiepen in specifieke tentoonstellingen of collecties. De inschrijving vindt plaats via Volksuniversiteit Leiderdorp.

VOOR INSCHRIJVEN:  KLIK HIER

Over het algemeen is er weinig bekend over het dagelijks leven in de oudheid. Archeologen vinden meestal graven en tempels terug en de resten van het dagelijks leven. Dat is anders in het oude Egypte. De oude Egyptenaren beeldden het dagelijks leven op allerlei manieren af: op de wanden van hun graven of in kleine houten modellen. Dat was nodig omdat ze dachten dat ze in het leven na de dood voedsel nodig hadden. Dat voedsel werd afgebeeld op de wanden van de graven. Voor de zekerheid beeldde men ook het maken van brood en bier af in het graf: dan wist de eigenaar zeker dat hij genoeg had. Dit zijn levendige afbeeldingen, die ons laten zien hoe het leven lang geleden in de Nijlvallei was.

Mooie voorbeelden van deze charmante scènes zijn in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden te zien. Over deze afbeeldingen gaat de lezing en de rondleiding op 14 februari.

Algemene informatie

Nummer: 19.156.01
Datum: 12/02/2020
Tijd(en): 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 te Leiden
Prijs: € 17,50
Bijzonderheden: Rondleiding door Diana de Wild

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.