Direct reserveren

Jonge Rembrandt 1624 - 1634

De Volksuniversiteit Leiderdorp, K&O Katwijk en K&O Oegstgeest organiseren gezamenlijk bezoeken aan musea die belangstellenden in staat stellen om zich beter te verdiepen in specifieke tentoonstellingen of collecties. De inschrijving vindt plaats via Volksuniversiteit Leiderdorp.

VOOR INSCHRIJVEN:  KLIK HIER

n de tentoonstelling Jonge Rembrandt 1624-1634 staat het vroegste werk van Rembrandt centraal, dat hij vervaardigde toen hij nog in Leiden woonde. Aan de hand van werken uit die begintijd van zijn carrière is goed te zien hoe zijn talent tot bloei kwam. Museum De Lakenhal exposeert ongeveer 40 schilderijen, 70 etsen en 10 tekeningen, afkomstig uit vooraanstaande openbare en prive-collecties wereldwijd. Tentoongesteld worden onder andere het portret van een Man in oosters kostuum (1632) uit de collectie van het Metropolitan Museum New York (USA), het Zelfportret (ca. 1628) uit het Rijksmuseum Amsterdam.
Vanzelfsprekend zijn ook de twee werken uit de eigen collectie van Museum De Lakenhal te zien: Rembrandts vroegst bekende werk de Brillenverkoper (ca. 1624) en het Historiestuk met zelfportret van de schilder (1626). Daarnaast is er werk te zien van kunstenaars uit Rembrandt’s directe omgeving: van zijn Leidse leermeester Jacob van Swanenburg, van zijn eveneens in Leiden woonachtige compaan (en concurrent) Jan Lievens en van zijn Amsterdamse leermeester Pieter Lastman.

Aansluitend brengen we een bezoek aan de tentoonstelling, waar u een audiotour beschikbaar wordt gesteld. De docente is aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Algemene informatie

Nummer: 19.154.01
Datum: 14/11/2019
Tijd(en): 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Museum De Lakenhal, Oude Singel 32 te Leiden
Prijs: € 17,50
Bijzonderheden: lezing met museumbezoek van 2 uur aanvangstijd 10:00

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Ik bestel kaarten á € .
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Reservering bevestigen