Klik hier voor het protocol i.v.m. Corona
Direct bestellen

Arielle Vernède met Canto Ostinato Het concert is verplaatst naar zaterdagmiddag 18 december om 15.00 uur.

Programma:

J.S. Bach: Praeludium en fuga nr.12 uit das Wohltemperierte Klavier deel 1
Sergej Rachmaninov: Etude-tableau opus 33 C gr.t.
Etude-tableau opus 33 g kl.t.
Maurice Ravel : Vallée des cloches (uit Miroirs nr.5)
Frédéric Chopin : Nocturne opus 62 nr.1
Nocturne opus 27 nr.2

---- pauze ----

Simeon ten Holt : Canto Ostinato

Een optreden van de Nederlandse concertpianiste Arielle Vernède wordt door het publiek vaak ervaren als een verhaal met een duidelijke, inhoudelijke boodschap. Zij ontrafelt de muzikale vorm, de plaats en de periode waarmee een muziekstuk is omgeven. In haar programmering zoekt zij naar een weloverwogen combinatie van bekend en –vaak ten onrechte- minder bekend repertoire.

Tijdens haar optreden vormen virtuositeit en een extreem kleurrijk klankpalet de bouwstenen voor een pianospel dat van begin tot eind blijft boeien.

Arielle Vernède behoort tot de top van de Nederlandse pianisten.

In deze interpretatie van Canto ligt het accent op een zeer feminiene “Ostinato”: ingetogen maar doortastend, gevoelig en speels, bijna confidentieel maar heel intens en ook teder. Soms voelt het alsof je met de pianiste naar een opkomende Canto in jezelf luistert; alsof je je aan de bron van het maken van die muziek bevindt. Arielle Vernède weet, zoals dat ook bij de natuur wordt ervaren, de talrijke aspecten van kleur, licht en beweging afwisselend in haar spel te vervoegen. Zo wordt elk moment van haar Canto Ostinato een creatie die de aandacht tot de laatste noten blijft boeien.

Algemene informatie

Nummer: 21.105.01
Datum: 18/12/2021
Tijd(en): 15.00 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 15
Bijzonderheden: Wij moeten de richtlijnen van het RIVM volgen, dus dient u bij binnenkomst een coronapas en een identiteitsbewijs te overleggen. Een coronapas is een bewijs dat u gevaccineerd bent of onlangs negatief getest bent of hersteld van covid-19. Een mondkapje is bij in- en uitloop verplicht.

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
De inschrijving is gesloten.