Direct bestellen

ASTORI AMSTERDAM

Astori Amsterdam is een gepassioneerd kwartet, bestaande uit Vincent van Amsterdam (accordeon), Sterre Konijn (zang), Wiesje Nuiver (viool) en James Oesi (contrabas). Zij delen het verlangen om muziek en verhalen uit de hele wereld dichterbij het Nederlandse publiek te brengen.

Zij kruipen daarvoor in de huid van de dichters, en vertalen hun verhalen naar het Nederlands. Hun nieuwe, originele vertolkingen worden de poort naar het oude origineel.

Vincent van Amsterdam, winnaar Dutch Classical Talent 2016, heeft als missie de accordeon als solo-instrument op de kaart te zetten; Sterre Konijn, winnares Concours de la Chanson Alliance Française 2014, is acterend zangeres en zingend actrice en geen muziekstijl is haar onbekend; Wiesje Nuiver, bevlogen kamermusicus, heeft sinds 2018 een aanstelling in het Nederlands Philharmonisch en een grote passie voor Zuid Amerikaanse muziek; James Oesi is een van de weinige bassisten die zich richt op de contrabas als solo-instrument. Hij trad op bij o.a. Podium Witteman en Festival Wonderfeel en is de oprichter van Dutch Double Bass Festival.

Verhalen uit Buenos Aires!
Laat u vertellen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat, over de prostituee Maria, die alle straten van Buenos Aires kent en de mannen om haar vinger windt, en over de dichteres Alfonsina, die op de bodem van de zee ligt en nu in slaap wordt gezongen door de octopusjes. Probeert u zich de verloren vogels voor te stellen, en de vreugde van de verstandsverbijstering. Luister daarnaast naar prachtige instrumentale klassiekers van Piazzolla zoals Invierno Porteño en en Adios Nonino en waan u, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon

Het programma zal door het Astori ensemble worden gepresenteerd en toegelicht.

Algemene informatie

Nummer: 23.105.01
Datum: 13/01/2024
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 18

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.