Direct bestellen

Hommage aan FLAMENCO-gitaristen

Flamenco-duo André van der Zijden en Otto Westerling

André en Otto zijn Flamenco-gitaristen die zich hebben toegelegd op het vinden van een gitaargeluid dat recht doet aan de oude meesters en tegelijkertijd een expressie is van het hedendaagse Flamenco-gevoel.

Door de gemeenschappelijke invloed van leermeester Paco Peña voelen ze elkaar haarfijn aan in hun esthetische keuzes. Op basis van de ongekende mogelijkheden op zes snaren, ontmoeten ze elkaar in een goed muzikaal gesprek.

Otto en Andre arrangeren en componeren hun materiaal grotendeels zelf maar blijven binnen de kaders van de traditionele Flamenco, de muzikale kunstvorm van Andalusië bij uitstek.

Flamenco heeft een ritmisch karakter en laat zich verder omschrijven als rauw en grillig, trots en emotioneel, maar kan ook teder en beheerst zijn.

Otto en Andre zullen een breed scala aan Flamenco-stijlen laten horen, waaronder de traditionele palo’s: Soleares, Tangos, Alegrias, Fandangos en Bulerias.

Beide gitaristen studeerden af bij Paco Peña aan het Conservatorium te Rotterdam.

Zij zijn op dit moment o.a. actief met het organiseren van een 2-wekelijkse workshop in café De Plantage in Leiden.

Algemene informatie

Nummer: 20.100.01
Datum: 19/09/2020
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 15

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.