Direct bestellen

IZHAR ELIAS EN FERNANDO R. CORDAS

Programma: Aranjuez & Schuberts gitaren

Laat je betoveren door de intieme zangerigheid van de "Schubert gitaren": Schubert bezat zelf ook een gitaar van precies dezelfde bouwer. Het Adagio uit Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo is misschien wel het meest beroemde gitaarwerk aller tijden. Het melancholieke thema van de blinde Spaanse componist raakt je. Na de eerste paar noten waan je je meteen in het warme Spanje. Rond dit wereldberoemde Adagio hebben we een temperamentvol gedeelte samengesteld, met poëtische en warmbloedige melodieën.

Izhar Elias (Amsterdam, 1977) is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost Azië, Australië en de VS. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Izhar trad in 2016 op voor koning Willem-Alexander tijdens het Koningsdagconcert.  “Met gevoel voor stijl, timing, kleur en diepgang ontstijgt Izhar Elias zijn instrument."(Dagblad Trouw)

Fernando Riscado Cordas , geboren in 1975 start op 11 jarige leeftijd met gitaar spelen. Hij studeerde klassiek gitaar op het Koninklijk conservatorium met Robby Faverey, Raphaëlla Smits en Zoran Dukic. Vanwege zijn talent en toewijding ontving hij een speciale prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds om een concertgitaar aan te schaffen. Na zijn Master in 2001 legde hij zich naast het geven van concerten toe op het scouten en coachen van jong talent. In deze rol is Cordas als hoofdvak gitaardocent verbonden aan De School Voor Jong Talent (svjt) van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Algemene informatie

Nummer: 22.104.01
Datum: 19/11/2022
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 16
Bijzonderheden: Aranjuez & Schuberts gitaren

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.