Direct bestellen

Tango Por Dos

TANGO POR DOS nodigt u uit voor een warmbloedig avondje (of middagje!). Laat u meevoeren naar Almagro, naar Buenos Aires, op hun prachtige tango’s. Dit duo speelt oude tango’s in een nieuw jasje en melodieus eigen werk.

De doorgewinterde musici van TANGO POR DOS hebben (lang) na hun klassieke conservatoriumopleiding het hart verpand aan de tango. Jacqueline van der Zwan en Anna van Nieukerken specialiseerden zich door lessen aan het enige tangoconservatorium van Europa, Codarts Rotterdam, en masterclasses van Argentijnse docenten. Ze spelen in een unieke configuratie: fluit en piano.

Deze combinatie is in de tangomuziek ongebruikelijk. Niettemin heeft de bezetting een historische grondslag. De eerste instrumenten in tango waren de viool en fluit; deze vormden vaak samen met gitaar en soms bandoneon een orquesta tipica criolla. Later verscheen de piano ten tonele en verdween de fluit wat uit beeld, terwijl de bandoneon een vaste plek in het orkest veroverde. TANGO POR DOS brengt oud en nieuw weer samen door de originele tangoinstrumenten te combineren met piano.

Het repertoire reikt van oude meesters zoals Julio de Caro en Juan Carlos Cobián, via componisten uit de hoogtijdagen zoals Horacio Salgán en Astor Piazzolla tot hedendaagse componisten, zoals Carel Kraayenhof, Ramiro Gallo, Gustavo Beytelmann en de leden van het ensemble zelf. Uitsluitend eigen arrangementen, om zo de buitengewone instrumentencombinatie optimaal te kunnen benutten.

Anna van Nieukerken is een veelzijdig pianist. Zij treedt op als componist, muzikant én speler in muziektheater, improvisatietheater en kindertheater. Anna is werkzaam als docent piano bij de Haagse Pianoschool en Muziekschool Katwijk. Anna is in september 2012 genomineerd voor de MCN Compositieopdracht Prijs. Zij ontving haar opleiding (klassiek piano Eerste en Tweede Fase) aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Jacqueline van der Zwan (fluitiste) is geboren in Tucumán (Argentinië) en opgegroeid in Nederland. Jacqueline studeerde Cum Laude af aan de conservatoria in Den Haag en Amsterdam. Zij werd jarenlang gevraagd in toporkesten als het Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In de Marinierskapel van de Koninklijke Marine heeft zij drie jaar een vaste betrekking gehad. Vervolgens was zij gedurende vijf jaar fluitiste in het Residentie Orkest. Zij is daarnaast een bevlogen fluitdocente. Dit komt tot uiting in haar lespraktijk voor kinderen en volwassenen én tijdens haar, op de Kodaly-filosofie gebaseerde, blokfluitlessen aan kinderen uit groep 4 t/m 8.

 

 

Algemene informatie

Nummer: 19.100.05
Datum: 25/01/2020
Tijd(en): 20.15 uur
Locatie: Soefitempel
Prijs: € 15
Bijzonderheden: Voor de jeugd tot 18 jaar is een beperkt aantal kaarten voor €6,- beschikbaar. Deze zijn alleen verkrijgbaar op het kantoor van K&O.

Direct bestellen

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Ik bestel kaarten á € 15,00.
Betaalwijze

Met welk wachtwoord wilt u voortaan inloggen?

Bestelling bevestigen