Direct reserveren

Glucks Opera Orphée et Eurydice

Het bekende Orpheusverhaal is in Glucks versie teruggebracht tot de essentie. Een compact drama voor drie personages: Orphée, Eurydice en L’Amour. Na de plotselinge dood van zijn jonge echtgenote reist Orpheus af naar de onderwereld om haar terug te halen uit het schimmenrijk. Tijdens zijn reis wordt de mythische zanger tegengehouden door geesten uit de dodenwereld, maar zijn gezang weet hem uiteindelijk naar de Elysische velden te brengen, waar hij Eurydice aantreft. Zij weigert Orpheus te volgen en haar bestaan in vergetelheid te verruilen voor het aardse tranendal. Wanneer zij hem uiteindelijk toch volgt, kijkt Orpheus achterom en met de overtreding van het eerder opgelegde verbod, verliest de bedroefde echtgenoot voor de tweede maal zijn geliefde. Aan het einde geeft de altijd zegevierende liefdesgod Amor de treurende Orpheus zijn geliefde terug.

 

 

 

Algemene informatie

Nummer: 23.144.01
Datum: 03/05/2024
Tijd(en): Aanvangstijd 19.45 uur
Locatie: Amare te Den Haag
Prijs: € 60
Bijzonderheden: Let op!: Tot 1 maart 2024 kunt u 1e rang kaarten reserveren. De prijs is inclusief vervoer per bus, ook garderobe en pauzedrankje zijn bij het kaartje inbegrepen.

Direct reserveren

Heeft u een account? Log dan in om uw gegevens in te laden. Inloggen
Let op! Dit is een activiteit uit een vorig cursusjaar. Hiervoor kun je niet meer reserveren. Ga naar de agenda om alle huidige activiteiten in te zien.
De inschrijving is gesloten.