Onze activiteiten


FinanciŽle tegemoetkoming Gemeente Katwijk

Deze regeling heeft als doelstelling het voorkomen van sociaal-maatschappelijk isolement van personen die ten minste een jaar op bijstandniveau leven. Door de Gemeente Katwijk wordt een bijdrage gegeven voor de kosten van een lidmaatschap, abonnement of het volgen van een cursus. De maximale vergoeding per persoon is Ä 200,-- per jaar per gezinslid (dus ook voor minderjarige kinderen). Informatie via gemeente Katwijk, afdeling Sociale Zaken, tel. 071- 40 65 000. Of via de website: www.katwijkdoetmee.nl

Cursussen

De mens is nieuwsgierig. Bij jonge mensen valt dat het meest op, maar leren doen alle mensen graag, welke leeftijd men ook heeft.
K&O Katwijk biedt de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en scholing op het gebied van talen, cultuur, educatief en creativiteit. Het cursusprogramma is er niet op gericht om diplomaís te behalen maar om op een zinvolle manier invulling te geven aan de vrije tijd.
K&O Katwijk is er voor iedereen, ongeacht vooropleiding en leeftijd. Wij bieden u een ruime keuze uit diverse cursussen en workshops aan zoals: talen, fotograferen, yoga, koken en nog veel meer andere cursussen. Tegen gereduceerde prijzen wordt overdag een aantal cursussen aangeboden in diverse categorieŽn.

Cultuur

Naast de cursussen organiseren en stimuleren wij culturele activiteiten.
Muzikaal brengen wij in het wijkgebouw, ít Zandgat, aan de E.A. Borgerstraat een programma met authentieke folkmuziek met bekende folkzangers van overzee m.n. Schotse, Ierse en Engelse folk. Ook folk van eigen bodem ontbreekt niet.
Klassieke muziek is te beluisteren in de sfeervolle Soefitempel. Er wordt kamermuziek van hoog niveau gespeeld door bekende musici die veelal wereldwijd optreden.
Voor de allerkleinsten blijft K&O haar, al regionaal bekende, poppentheater presenteren in het K&O gebouw aan de Sluisweg.
Voorts organiseert K&O busreizen via de Uit-De-Kunst-Bus naar belangrijke culturele evenementen buiten Katwijk zoals theater, opera, ballet, musicals en musea.

Overig

Ten slotte verwijzen wij u graag naar de activiteiten van de volksuniversiteiten van Oegstgeest en Leiderdorp op hun resp. websites: www.ko-oegstgeest.nl en www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl.